Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
nedelja, oktobar 22, 2017
petak, 06 oktobar 2017 13:31

SVAKO DIJETE ZASLUŽUJE DOBAR POČETAK

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Danas je u plesnoj Sali Gradskog omladinskog centra održana edukativna radionica u sklopu mini kampanje pod nazivom „Svako dijete, bez izuzetka“. Omladinski centar „Vermont“ je, pod pokroviteljstvom partnerske organizacije „Save the Children“, pripremio niz zabavnih interaktivnih radionica koje su za cilj imale ukazati na važnost predškolskog odgoja i samo međusobno zbližavanje djece. U radionici je preko 100 mališana iz Dnevnog centra i vrtića „Naša djeca“ imalo priliku zabaviti se i učiti u prijatnom i sigurnom ambijentu.

Uvidjeći ozbiljnost situacije vezano za predškolski odgoj, obzirom da svega 14,4% djece u Bosni i Hercegovini pohađaju predškolsko obrazovanje, Omladinski centar „Vermont“ se odvažno upustio u ovaj projekat, stavljajući mališane na prvo mjesto.

Aktivnosti su se sprovodile u vidu edukativnih radionica, takmičarskih igra i plesa uz pomoć brojnih volontera, animatora, plesnog kluba „Mambo“ i Udruženja građana „Beba više“. Omladinski centar „Vermont“ se pobrinuo da djeca u svakom trenutku radionice budu zabavljena od strane likova iz crtaća u vidu animatora, te da kroz interakciju sami nauče važne lekcije vezane za prihvaćanje u društvu , jednakost sve djece te važnost predškolskog odgoja i škole.

Ovom kampanjom tim Omladinskog centra „Vermont“ još jednom pokazuje svoju spremnost na ukazivanje važnih problema u našoj lokalnoj zajednici kroz razne edukacije, radionice i okrugle stolove.

Galerija slika

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici

Prijatelji OC Vermont