Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, septembar 24, 2018
petak, 28 oktobar 2016 17:50

Radionica povodom sedmice tolerancije

Povodom sedmice tolerancije održana je radionica sa učenicima Prve osnovne škole u Brčkom, koji su članovi vijeća učenika. Radionicu su vodili psiholozi Dnevnog centra Milica Kakuća i Jelena Bursać, te socijalna radnica Dnevnog centra Kristina Barišić. Na radionici je prisustvovalo deset učenika petog, šestog, sedmog, osmog i devetog razreda osnovne škole. Tema radionice je bila „Tolerancija“

Objavljeno u Vijesti
četvrtak, 27 oktobar 2016 10:07

Samopouzdanjem i tehnikom protiv napadača

Omladinski centar „Vermont“, u prostorijama Omladinskog centra Brčko, organizovao je sinoć besplatan pokazni čas Samoodbrane za žene.

Objavljeno u Vijesti

Povodom Europskog  dana borbe protiv trgovine ljudima, koji se obilježava 18.10., Omladinski centar „Vermont“ sudjelovao je na okruglom stolu s predstavnicima iz Ministarstva sigurnosti BiH i radnim grupama iz Bijeljine i Živinica, te Udruženja građana za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“ koji je i zaslužan za obilježavanje ovog dana u Bijeljini. Predstavnike radnih grupa su činili Policija, Granična policija, Centar za socijalni rad, Gradska uprava, predstavnici nevladinog i obrazovnog sektora, te također predstavnici iz Dnevnih centara za djecu uključenu u život/rad na ulici i djecu u riziku da to postanu.

Tema okruglog stola je bila pronaći uspješne mehanizme koji bi služili kao trajna rješenja za sprječavanje pojave ovog fenomena s naglaskom na djecu rizičnog ponašanja, odnosno djecu prisiljenu na prinudan rad, prosjačenje, seksualno iskorištavanje ili bilo kakvo drugo ponašanje koje je nesukladno općim zakonskim i društvenim normama u društvu.

Objavljeno u Vijesti

Trgovina ljudima jedna je od najkompleksnijih kriminalnih pojava koja pogađa savremeno društvo, te predstavlja kršenje ljudskih prava zagarantovanih međunarodnim pravom i Ustavom Bosne i Hercegovine. 18. oktobra obilježava se evropski Dan borbe protiv trgovine ljudima. Ovaj dan predstavlja jačanje svijesti javnosti i donositelja odluka o potrebi usvajanja boljih politika prevencije i borbe protiv trgovine ljudima.

Objavljeno u Vijesti

Povodom obilježavanja "Dječije sedmice", Omladinski centar "Vermont" u okviru projekta "Uspostava Dnevnog centra za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici i djecu u riziku da postanu" (Save the Children) organizovao je niz aktivnosti za djecu u prostorijama Dnevnog centra. Tokom ove sedmice planirane su kreativne i edukativne radionice s ciljem podsticanja kulturno - obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje razvoja brige o djeci kao i pokretanje novih inicijativa i programa za zadovoljavanje potreba djece. Veseli "Dnevni centar" će se pobrinuti za dječiji osmijeh kroz igru, pjesmu i sadržajni program.
Omladinski centar "Vermont"  ovom prilikom svim djevojčicama i dječacima čestita njihove dane, a svim prosvjetnim radnicima 5. oktobar, dan prosvjetnih radnika.  

Objavljeno u Vijesti

U saradnji sa Koalicijom „Pod Lupom“, OC „Vermont“ je organizovao edukaciju nestranačkog posmatranja lokalnih izbora. Cilj same edukacije je doprinijeti slobodnim i poštenim izborima u Bosni i Hercegovini, s toga je OC „Vermont“ i pozvao sve mlade da budu posmatrači na lokalnim izborima.

Objavljeno u Vijesti

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici