Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
subota, februar 16, 2019
petak, 31 mart 2017 12:03

OC „Vermont“ u Mostaru

Direktor Omladinskog centra „Vermont“ Damir Radenković je zajedno sa ostalim članovima Radne grupe koji su iz tužilaštva, sudstva i Pododjeljanja za socijalnu zaštitu Brčko distrikta, učestvovao u radu Finalne konferencije Lokalnih radnih grupa (LRG) za prevenciju maloljetničkog prestupništva i primjenu alternativnih mjera, koja je bila  održana od 28-29.03.2017.godine u hotelu „Mostar“ u Mostaru.

Objavljeno u Vijesti
utorak, 28 mart 2017 12:27

Zakon o zabrani diskriminacije

Omladinski centar „Vermont“ danas je imao priliku prisustvovati skupštini na poziv Komisije za zaštitu ljudskih prava i OSCE-a, na kojem je predstavljen Zakon o diskriminaciji koji je u septembru 2016. godine stupio na snagu sa svim izmjenama i dopunama. Ovim zakonom uspostavlja se okvir za ostvarivanje jednakih prava i mogućnosti svim licima u Bosni i Hercegovini i uređuje sistem zaštite od diskriminacije.

Objavljeno u Vijesti

Direktor Omladinskog centra „Vermont“ Damir Radenković posjetio je 20.3. 2017. godine  prostorije Ambasade NR Kine u BiH, gdje je održan sastanak sa njihovim predstavnicima na kojem su predstavljene nove ideje s ciljem nastavljanja uspješne saradnje.

Objavljeno u Vijesti
ponedeljak, 20 mart 2017 14:42

"Nasilje nad ženama nije cool"

Omladinski centar „Vermont“ održao je edukaciju na temu „Nasilje nad ženama nije cool“ koja je sastavni dio aktivnosti projekta finansiranog od strane Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine koji „Vermont“ implementira u narednom periodu.

Objavljeno u Vijesti

„Mi smo učenici III8 – ekološki tehničari, „JU Poljoprivredno medicinske škole Brčko“. Naša tema za projekt „Građanin“ je „Građansko društvo-društvo konkurencija“,i mi želimo da se uredi oblast građanskog društva u Brčko distriktu.

Objavljeno u Vijesti

Konsultativnom sastanku nosilaca antikoruptivnih programa i politika u BiH, a koji se se održava danas, 17. marta, u Sarajevu prisustvuje i direktor Omladinskog centra „Vermont“ Damir Radenković. Organizator ovog sastanka je Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT u saradnji sa Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH (APIK).

Objavljeno u Vijesti

Direktor Omladinskog centra „Vermont“ Damir Radenković je 16. marta uzeo učešće na četvrtom po redu sastanku mreže u sektoru upravljanja javnim finansijama – planiranje i izvršenje budžeta, koji je organizovala Fondacija Centar za zastupanje građanskih interesa (Fondacija CPI), a u okviru programa održivosti civilnog društva (CSSP) finansiranog od strane USAID-a.

Objavljeno u Vijesti
petak, 17 mart 2017 08:51

SASTANAK SA ZAVODOM ZA ZAPOŠLJAVANJE

10.3.2017. godine održan je sastanak u prostorijama Zavoda za zapošljavanje kojem su nazočili direktor Zavoda za zapošljavanje Vlado Jevtić, zamjenik direktora Admir Galijatović, dipl. pedagog - psiholog gđa. Samra Abidović i direktor Omladinskog centra “Vermont” Damir Radenković.

Sastanak je održan povodom predstavljanja projektnih aktivnosti koje OC „Vermont“ planira implementirati u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje za tekuću i sljedeću godinu a tiču se rada na području profesionalne orijentacije mladih, organizovanja karijernog savjetovanja i različitih sajmova usmjeravanja u obrazovanju i zapošljavanju a sve s ciljem doprinosa aktivnoj politici zapošljavanja mladih. 

Objavljeno u Vijesti

U saradnji s međunarodnom organizacijom  Save the Children, Omladinski centar „Vermont“ će učestvovati kao partner na projektu „Pravi na obrazovanje za svu djecu u Bosni i Hercegovini“ koji je finansiran od strane Europske Unije, a koordinisan od strane Save the Childrena.

Objavljeno u Vijesti

U prostorijama Omladinskog centra „Vermont“ se dana 7.3.2017. od 15:00 – 18:00 časova održala edukacija čija je tema bila o EU-ovim smjernicama za promociju i zaštitu dječijih prava koja je bazirana na UN-ovoj deklaraciji o pravima djeteta, donesenoj 1989. godine.

Objavljeno u Vijesti
Početak
Prethodna
1
Strana 1 od 2

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici