Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
sreda, mart 20, 2019

Omladinski centar „Vermont“ kao partner Udruženja građana „Infohouse“ iz Sarajeva tradicionalno, već 10. godinu za redom, sprovodi akciju „Volontiraj-kreditiraj“. Srednjoškolci će danas raditi u firmama, institucijama, udruženjima, ministarstvima, pekarama, slastičarnama, gradskim upravama, na tržnicama i drugim radnim mjestima u 50 bosanskohercegovačkih zajednica.

Objavljeno u Vijesti
sreda, 24 maj 2017 09:57

Borba protiv diskriminacije

Misija OSCE-a u BiH 22.5.2017 i 23.5.2017.godine organizovala  je na Vlašiću radionicu za mlade romske aktiviste iz Bosne i Hercegovine na kojoj je prisustvovao i koordinator za romska pitanja  Omladinskog centra „Vermont“ Asmir Husić.

Objavljeno u Vijesti
ponedeljak, 22 maj 2017 09:35

Ne dozvolimo izgubljene generacije

U Sarajevu zvanično počela realizacija projekta „Bright4All - Osnovno pravo na obrazovanje za svu djecu u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Evropska unija kroz Evropski instrument za demokraciju i ljudska prava u iznosu od 350.000 eura gdje su partneri u provedbi projekta organizacije civilnog društva: Omladinski centar 'Vermont' Brčko i Udruženja 'Žene sa Une' Bihać. 

Objavljeno u Vijesti

U deset gradova Bosne i Hercegovine, pa i u Brčko distriktu BiH, 25. maja obilježava se deseti „Socijalni dan“. Tim povodom, Omladinski centar „Vermont“  u saradnji sa „Infohouse“  iz Sarajeva, juče je održao konferenciju za novinare na kojoj je najavljena i predstavljena ova inicijativa. U Brčko distriktu BiH ovu akciju podržava veliki broj poslodavaca, te su juče na Trgu mladih predstavnici „Javne zdravstvene ustanove Brčko“ potpisali prijavu o učešću u ovoj aktivnosti, a „Policija Brčko distrika BiH“ je isto učinila u 12:30 časova u svojim prostorijama.

Objavljeno u Vijesti
petak, 12 maj 2017 12:17

Prevencijom do zdravih zuba

Sve se više pažnje  posvećuje zdravlju zubi, a poseban naglasak se stavlja na rani početak stvaranja higijenskih navika, već u ranom djetinjstvu.Navike koje djeca steknu i koje se nauče u toj dobi ostaju za cijeli život zato je  Omladinski centar “ Vermont” u saradnji sa Javnim zdravstvom Brčko distrikta BiH organizovao posjetu stomatologu 11. 05. 2017. u 12:00 h, za mališane Dnevnog centra, projekta podržanog od strane međunarodne organizacije Save the Children. Za naš prvi susret odabrali smo pregled zubića i razgovor o oralnoj higijeni, u stomatološkoj ordinaciji u postorijma JZU Dom zdravlja Brčko distrikt BiH.

Objavljeno u Vijesti

Vijeće za djecu Bosne i Hercegovine, koje djeluje pri Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, u saradnji sa GIZ- Deutsche Gesellhschaft fur Internationalne Zusammenarbeit, sprovodi aktivnosti u realizaciji regionalnog projekta „Socijalna prava za ranjive grupe“ (SoRi projekte). Projekat se realizuje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji i Srbiji. Cilj projekta je poboljšanje uslova za objezbjeđenje jednakih socijalnih prava za osjetljive grupe u izabranim opštinama.

Objavljeno u Vijesti

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici