Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
sreda, jun 20, 2018

Omladinski centar "Vermont" za potrebe organizacije prvog BiH Color Festival koji će se održati 12. i 13. avgusta, na poligonu (bescarinska zona) u Brčkom objavljuje poziv za prijavu svih zainteresovanih volontera/ki.

Dobrodošli su svi koji imaju želju da ličnim angažovanjem i dobrim raspoloženjem doprinesu organizaciji prvog BiH Color Festivala u Brčkom i pridruže se entuzijastičnoj ekipi u realizaciji jednog od najposjećenijih festivala.

Očekuje Vas neviđen muzičko scenski spektakl pun iznenađenja. 10 000 kesica boja će prekriti nebo iznad Brčkog! Bacamo boje u vazduh na svaki okrugli sat! Festival počinje u 16:00h, a završava u 03:00h.

Svi koji su zainteresovani za ovaj poziv mogu ispuniti prijavnicu u prostorijama Omladinskog centra "Vermont", a koje se nalaze na adresi Trg pravde 18. u periodu od 08:00 do 16:00 časova svakim radnim danom. 


„Uz sjajan provod, druženje s izvođačima, kreativne poslove i nova iskustva nastala kroz organizaciju ovako velikog događaja, Omladinski centar „Vermont“ će dati priliku mladim, proaktivnim i entuzijastičnim osobama da učestvuju na jedinstvenoj zabavi pod otvorenim nebom“ istakli su članovi tima Omladinskog centra „Vermont“.

Objavljeno u Vijesti

Smatrajući da je ključ napretka naše lokalne zajednice želja za radom i spremnost za pozitivne promjene, predstavnici Omladinskog centra „Vermont“ 21. jula ugostili su članove Tima za civilno-vojnu podršku pri Ambasadi SAD-a u Sarajevu.

Direktor centra, Damir Radenković u uvodnom dijelu izrazio je zahvalnost na posjeti i dosadašnjoj podršci centru koju je pružila Ambasada SAD-a u Sarajevu, te iskazao uvjerenje da će dobra međusobna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, što će zasigurno rezultirati dobrim i pozitivnim efektima, prvenstveno u kontekstu efikasnijeg funkcionisanja zajednice i stvaranja sigurnijeg ambijenta za život i imovinu građana.

Objavljeno u Vijesti

Nakon uspješno obavljenog socijalnog mapiranja zajednice koje je za cilj imalo prikupiti sve relevantne podatke o društvenom položaju romskih i neromskih porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe u nekoliko mjesnih zajednica u Brčko distriktu BiH, održana je fokus grupa sa ciljem da se na jednom mjestu okupe svi predstavnici institucija koje se bave pitanjima Romske populacije. Ova fokus grupa je održana 30.06. u Gradskom omladinskom centru, a bio je to jedan od mnogih događaja upriličen od strane tima Dnevnog centra Omladinskog centra „Vermont“ u svrhu promovisanja prava manjina i podizanja svjesti o njihovom položaju.

Objavljeno u Vijesti

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici

Prijatelji OC Vermont