Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
sreda, mart 20, 2019
petak, 28 jul 2017 13:49

Kino na otvorenom i u Brčkom

Omladinski centar "Vermont" kao lokalni partner UG Obala Art centra čiji je projekat Operacija kino, organizuje kino na otvorenom. Ove godine događaj će se održati dvije večeri 1.8. i 2.8. 2017. godine sa početkom u 21:00h na lokaciji Trg Pravde na parkingu Omladinskog centra. Prvo veče pozivamo djecu na animirani film „Ričard roda/Richard the stork“, dok će se drugo veče filmske projekcije prikazivati film „Sing Street“.

Objavljeno u Vijesti

Omladinski centar „Vermont“ kao članica mreže „ACCOUNT“ počinje sa implementacijom projekta borbe protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru, koji ima za cilj monitoring i prikupljanje podataka od samih zaposlenih i menadžmenta u institucijama Brčko distrikta BiH, kako bi se razvila potencijalna rješenja i otkrili bitni segmenti u borbi protiv korupcije.

Objavljeno u Vijesti

Ambasadorka brenda Bulgari, princeza Lilly zu Sayn Wittgenstein-Berleburg, i njen sin princ Donatus zu Schaumburg-Lippe jednom spektakularnom akcijom skreću pažnju na težak položaj u kojem se nalaze djeca u Bosni i Hercegovini. U sklopu Mongolskog relija iz Njemačke u Mongoliju oni su kao tim posjetili Dnevni centar za djecu koja žive/rade na ulici ili su u riziku da to postanu u Brčkom.

 

Objavljeno u Vijesti

Omladinski centar „Vermont“ uz tehničku i financijsku podršku GIZ Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH počinje od Jula mjeseca ove godine sa implementacijom projekta pod nazivom „Info i help tačka za povratnike, migrante i druge socijalno ranjive kategorije.“

Ideja za projekt je prizašla iz razloga zato što su prethodna istraživanja pokazala da sve više bosanskohercegovačkog stanovništva odlazi na ilegalni rad i život, odnosno zarađivanje novaca u Njemačku kao i druge zemlje koje su članice Europske Unije.  Razlozi koji su se pokazali kao najčešći su svakako loš ekonomski status države u kojoj živimo, nezaposlenost, kao i niska primanja, te visoki standardi koje je nemoguće pratiti.

Objavljeno u Vijesti
četvrtak, 06 jul 2017 06:36

MLADI UČE PISATI PROJEKTE

U prostorijama Omladinskog centra „Vermont“ je održano predavanje na temu pisanje projekata za mlade osobe, u kojem su učestvovali odabrani učenici  iz „ Mreže Savjeta Vijeća Učenika Brčko Distrikta“.

Objavljeno u Vijesti

Omladinski centar „Vermont“ i  tim UN-a u Bosni i Hercegovini u Gradskom omladinskom centru u Brčkom organizovali su radionicu pod nazivom „Zamisli 2030“ za mlade iz Brčko distrikta.

Objavljeno u Vijesti

Kao predstavnik nevladinih organizacija, direktor Omladinskog centra „Vermont“ Damir Radenković, učestvovao je u radu Okruglog stola na temu „Mehanizmi za borbu protiv korupcije u BiH“, koji je u ponedjeljak organizovala Komisija za borbu protiv korupcije Skupštine Brčko distrikta.

Objavljeno u Vijesti

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici